15:12
Цінуючи прекрасне

Цінуючи прекрасне

Музика – особливе мистецтво, яке володіє величезною силою емоційного впливу на людину, тому й відіграє велику роль у вихованні підростаючого покоління. У Баришівській дитячій музичній школі 320 дітей із Баришівки та сіл району здобувають не тільки знання, а й збагачують свій духовний світ. Викладачі школи є справжніми професіоналами, підтримують і розвивають дитячі здібності, допомагають отримати не тільки початкову професійну освіту, а й досягти впевненості у своїх силах, стати самодостатньою особистістю. А щоб іти в ногу з життям, викладачі постійно працюють над самовдосконаленням, упроваджують на своїх уроках нові формами роботи.

Нещодавно у Баришівській дитячій музичній школі відбувся «день відкритих дверей» на відділі народних інструментів для викладачів дитячих мистецьких навчальних закладів області. Більше 50-ти викладачів приїхали ознайомитися та перейняти досвід роботи нашого колективу, тому що постійно бачать та чують відгуки про високий рівень підготовки наших випускників.

Учасників заходу привітали головний спеціаліст управління культури національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Г.Б.Щегловська, голова ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Київської області Т.В.Разорьонова і голова секції струнно-щипкових інструментів обласного методичного об’єднання Г.В.Чернюк, відзначивши організаторські здібності та високий професіоналізм директора Баришівської дитячої музичної школи Н.О.Деркачевської та начальника відділу культури Баришівської районної державної адміністрації Л.М.Бабич.

Візитної карткою нашої школи є зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Павонька» (керівники – В.В.Назаренко та В.В.Радько). Це – один із небагатьох колективів області, в якому діти через музичне мистецтво вивчають історію своєї країни, вчаться любити і поважати свій народ, його культуру та активно пропагують пісенну фольклорну  спадщину.

Валентина Василівна Назаренко поділилася своїми секретами роботи з колективом, підкресливши, що без допомоги батьків та щирої зацікавленості до роботи дітей, підтримки адміністрації школи та колег, досягти таких результатів було б неможливо.

За роки роботи викладач дає тисячі уроків, і до кожного він повинен належно готуватися, щоб естетично розвивати учнів і самому отримувати задоволення від процесу праці та її результатів. Урок – напружена робота, яка вимагає від викладача гнучкості мислення і швидкої реакції в різних педагогічних ситуаціях. Для уроків у музичній школі характерна особлива емоційна атмосфера, що природно і необхідно, адже музика – мова почуттів.

Свої майстер-класи успішно провели В.В.Радько (народний спів), А.М.Бурак (гітара) та В.В.Назаренко, яка показала різноманітні форми та методи роботи з ансамблем бандуристок. Незважаючи на загальні риси, кожен урок відрізняється своєрідністю і неповторністю, які закладені вже в його темі. Для успішного вирішення завдань музичного виховання потрібне глибоке вивчення творів безпосередньо самим викладачем, їх відбір у відповідності з віковими особливостями учнів та рівнем музичної підготовки. У роботі з дітьми обов’язково потрібні індивідуальний творчий підхід, активний прояв знань, умінь, професійний досвід викладача. Все це постаралися показати наші викладачі своїм колегам. І, як мені здається, їм це вдалося повною мірою. Як відзначила Т.Ф.Ясюк, викладач-методист обласного коледжу культури і мистецтв, випускники нашої школи мають високий рівень професійної підготовки, тому що їх навчають високопрофесійні спеціалісти.

Наступний «День відкритих дверей» у нашій школі відбудеться у січні 2015 року, і своїми знаннями та вміннями будуть ділитися викладачі класу естрадного співу. А колектив школи продовжує працювати, виховувати майбутнє покоління нашої держави, адже всі ми повинні пам’ятати, що той, хто не дбає про культуру своєї нації, в майбутньому може втратити і свою самобутність, і свою державу.

О Савчук,

заступник директора Баришівської ДМШ із навчальної роботи

 

Переглядів: 586 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]