18:38
Музика назавжди! (Відбувся звітний концерт Баришівської ДМШ)

Музика назавжди!


Навчання музиці, танцям, співам, виховання творчої особистості, пошук життєвих цінностей і орієнтирів – найважливіші завдання педагогів, із якими успішно справляється колектив Баришівської дитячої музичної школи. Завдяки копіткій роботі викладачів із кожним виступом на сцені концертного залу вихованці закладу формуються і «ростуть» як співаки, музиканти, танцюристи. Підготовка майбутніх артистів  починається на місцевих сценах, під час відкритих та звітних концертів. За останні три роки учні взяли участь у 133 концертних програмах та різних заходах місцевого, обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Нещодавно у приміщенні районного будинку культури відбувся звітний концерт учнів Баришівської дитячої музичної школи, який став заключним етапом державної атестації закладу. Протягом 11 днів члени експертної комісії вивчали роботу педагогічного та учнівського колективів. У складі комісії: спеціалісти з Києва та різних районів Київської області – Бородянського, Бориспільського, Яготинського. Звітний концерт став своєрідним підсумком щоденної праці і самовдосконалення як викладачів, так і їхніх учнів. Завітали на свято і представники районної влади – заступник голови Баришівської райдержадміністрації А.М.Семененко та начальник відділу культури і туризму РДА Н.А.Бондаренко.

…Розсувається завіса – і під звуки запальної музики на сцені вихором закружляли учасники зразкового танцювального ансамблю «Дивоцвіт», відкриваючи свято.

Проникливо та щиро звучали вокальні твори у виконанні солістів: Віки Бабич, Марини Поліщук, Володимира Кулика, Ангеліни Болохової, Наталки Бабич, Михайла Сільченка, Максима Яременка, Інни Журби та Наталії Полуцької. Зачаровували присутніх інструментальні композиції на фортепіано у виконанні  Владислава Яценка, Наталії Шапран, Анни Бібікової та Емілії Шепель. Бандуристка Ольга Мішура, гітарист Олександр Місюра та сопілкар Максим Гостренко вражали бездоганним виконанням як народних, так і сучасних творів. Із великим задоволенням були сприйняті глядачами виступи  ансамблів скрипалів, бандуристок та сопілкарів. На окрему увагу заслуговує виступ зразкового ансамблю «Павонька» з фольклорною композицією «Весна прийшла, весела і красна!»

Музичні та інструментальні композиції вдало перепліталися з танцювальними постановками у виконанні учасників молодшої, середньої і старшої груп «Дивоцвіту» та учнів молодших класів хореографічного відділу. На розсуд гостей свята були представлені білоруський народний танець «Лявоніха», іскрометний «Гопак», чарівний «Вальс», народні танці «Зустріч на полонині» та «Веселі бондарі».

Завершили цікавий, професійно підготовлений звітний концерт солістка Дарія Обухова та вихованці музичної школи піснею «Зажигаются звезды». Весело і дзвінко бриніли дитячі голоси, гучно лунали оплески гостей свята і було зрозуміло: задоволення від концерту отримали всі.

Наприкінці урочистого дійства до вихованців школи та глядачів звернувся заступник голови РДА А.М.Семененко. Анатолій Михайлович висловив подяку викладацькому колективу школи за їхню невтомну роботу та щиру любов до музики й танцю, а учням побажав подальших творчих успіхів і злетів. Від імені райдержадміністрації А.М.Семененко вручив викладачам Баришівської музичної школи сучасний ноутбук та великий смачний торт. Також привітали учасників заходу головний спеціаліст із питань роботи навчальних закладів управління культури і туризму КОДА Г.Б.Щегловська та директор музичної школи Н.О.Деркачевська.

Концерт завершився… Проте не зупинилася копітка робота викладачів та учнів школи над опануванням нових композицій і постановок. І ким би не стали вихованці закладу – підприємцями, лікарями, юристами – світ музики, у якому вони проводять дитячі роки, назавжди залишить у їхніх серцях любов до прекрасного.

Жанна Гаркавенко.

На фото: учасників свята вітає директор закладу Н.О.Деркачевська; М.Поліщук із піснею «Свіча» (внизу).

Переглядів: 1345 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]