17:46
Свята до музики любов

Свята до музики любов


Приміщення, де знаходиться в Баришівці музична школа, можна впізнати ще здалеку, не читаючи вивіски, за звуками, що линуть із-за його стін. Це і невпевнені гами на скрипці, і швидкі фортепіанні пасажі, і злагоджене звучання дитячих голосів…

Нещодавно Баришівська дитяча музична школа випускала в широкий світ своїх найстарших вихованців. Шкільне подвір’я швидко перетворилося на справжній концертний зал. Під урочисту, але трохи сумну музику зі школи востаннє у ролі учнів вийшли випускники. Їх вітали батьки та друзі гучними оплесками.

Цього року Баришівська ДМШ видала свідоцтва про позашкільну освіту 16 учням селища та району. Із цією визначною подією у їхньому житті випускників привітала директор Баришівської ДМШ Н.О.Деркачевська та вручила їм свідоцтва про закінчення школи. Наталія Олексіївна нагадала хлопцям та дівчатам про той нелегкий шлях, який вони подолали за роки навчання, про їхні перемоги та невдачі на  цьому шляху. Але поряд завжди були вчителі та батьки, які підтримували і вірили в них.


– Здобувати музичну освіту досить складно, – наголосила Наталія Олексіївна. – Але нести її по життю буде дуже легко.

Крім теплих привітань, від райдержадміністрації школа отримала DVD-плеєр. Також за сумлінну працю, за участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях Почесну грамоту від Баришівської РДА було вручено викладачу школи В.В.Назаренко.

Начальник відділу культури і туризму РДА Н.А.Бондаренко до привітальних слів додала грамоти та подяки випускникам, учням і викладачам школи від районного відділу культури і туризму за участь та перемоги в обласних, всеукраїнських конкурсах і фестивалях.

До того ж за відмінні успіхи в навчанні, активну концертну діяльність випускникам та учням школи було вручено грамоти та подяки.

Цього святкового вечора за традицією випускників вітали зі сцени наймолодші учні школи.

О.Ф.Демиденко та Н.В.Обухова від батьків усіх випускників сказали багато приємних слів про школу та вчителів, про те, як добре і затишно було їхнім дітям тут навчатися.

Життя не стоїть на місці, і швидкоплинний час вимагає змін та оновлення. Цього навчального року отримав свідоцтво перший випускник по класу саксофону, після довгої перерви школа знову гордиться своїми бандуристами. Ансамблю бандуристок «Віночок», фольклорному ансамблю «Павонька», ансамблю сопілкарів «Дударик», зразковому танцювальному ансамблю «Дивоцвіт» аплодують не тільки за виступи на сценах району, а й столиці    і далеко за межами України.

Із усмішкою говорять учителі та батьки, що скоро доведеться не тільки розширювати приміщення школи, а й додавати дні у тижні, щоб можна було виконати бажання усіх дітей навчатися прекрасному. Адже той, хто прийшов до музичної школи, полюбив її і закохався у музику, вже ніколи не залишиться байдужим і бездушним.

О.Савчук,

заступник директора з навчальної роботи Баришівської ДМШ.

Випускникам-2010 Баришівської дитячої музичної школи

Школа – високих злетів час,

Відлунням днів карбується в серцях,

Школа – це частинка нас,

Щаслива мить, яку не втримати в руках.

Життя – доволі складна річ,

Та вже курличуть журавлі у вашім небі,

Нехай і в світлу пору, й в темну ніч

Кожен з вас має те, що йому треба.

Спогад – лиш намистинка долі,

Крапля в морі щастя, тривог і снів,

А час то мчить, то йде поволі,

Тож бажаю вам лише щасливих днів!

Бажаю вам лиш мирного неба,

Лише теплого вітру між квітів садів,

Щоб світу могли розказати про себе,

Найкращі моменти з життя, а не снів.

Щоб кожен із вас не забув того дня,

Коли в світ музики ворота відхилив,

Учитель дарував чудові знання,

А кожен із вас – прекрасне творив.

І.Савчук,

випускниця 2008 року Баришівської ДМШ.

Переглядів: 1184 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]